JVS online
Toscana & Domaine de Piaugier
Af: jd
05. oktober 2010
15:11

 

Toscana & Domaine de Piaugier

 

Kære vinvenner,

Først et hurtigt lagersalgs-tilbud fra TOSCANA.

Min Toscanske producent IL Lago barsler snart med en årgang 2004 af sin super-toscana

Sangiovese Pian de’ Guardi. Inden jeg hjemtager den nye årgang, sælger jeg de få resterende af den fremragende årgang 2003  i kasser af 6 til 900 kr. mod normalt 1050. kr. Der skal handles hurtig for der er kun 8 kasser tilbage. Først til mølle…

Bestil under aktuelle tilbud, hvor i også kan læse www.vinhulen.dk s flotte anmeldelse af vinen.

 

Så til Domaine de Piaugier

 

Som nævnt i  et tidligere nyhedsbrev er jeg meget begejstret for det lille Domaine.. Deres standard Cotes du Rhone Village Sablet blev godt modtaget og flot anmeldt. Jeg har derfor besluttet at udvide sortimentet med flere af Domainets vine.

Domainet blev grundlagt i 1947 af den nuværende ejers bedstefar. Jean Marck Autrans, den nuværende ejers, første produktion på stedet var årgang 1985. Kældrene blev udbygget i 1995. Til domænet hører i alt 30 ha, hvoraf 3,5 ha er AOC Gigondas. De øvrige marker ligger i Cotes du Rhone Village Sablet (12,5 ha) og Cotes du Rhone (14 ha).

Udover Sablet’en introducerer jeg hermed nedenstående 3 vine:

 

’Tênêbi’ 2008 Sablet

Counoise bruges som en såkaldt sekundær drue i Chateauneuf. Men Jean Marck har efter et besøg på legendariske Beaucastel i 1991 besluttet at prøve at lave en vin udelukkende på denne drue. Han siger selv: ’Vi smagte deres fadlagrede Counoise og da jeg havde nogle planter af dem besluttede jeg at flaske dem. Jeg kaldte den Tênêbi’ og den blev endnu bedre end jeg havde troet.

Den er håndplukket under høsten, Tanklagret i en måned og på fade i 2 vintre. Det er en dejlig let, Beaujolais-agtig vin, som med fordel kan nydes afkølet til f.eks. fisk eller kylling.

Unik vin til 110 kr

.

CDR Village ’Les Briguiêres’ 2007   

Den sidste village fra superårgangen 2007. Fra min nye producent Piaugier i Sablet. ’Les Briguiêres’ er luksusversionen af deres almindelige Sablet Village. På højde med en Gigondas og i 2007 versionen fuldstændig vidunderlig vin til efterårets simreretter. Den er produceret på 45 år gamle Grenache og Mourvedre druer. Den er høstet ved håndkraft, lagret 1 måned i tank og 2 vintre i ege-fade. Den er ufiltreret, og bør således kanteres med forsigtighed.

Den koster 110 kr.

 

Gigondas 2008

Det lille kvantum af Gigondas 2007, jeg fik lov til at købe i første sending fra Piaugier, blev revet væk. Nu er 2008 klar og er også vidunderlig. En typisk Gigondas, med dens kraftfulde frugtagtige smag, gør også den perfekt til vinterens simreretter. 65 % Grenache, 25 % Mourvedre og 10 % Syrah.

Den koster 120 kr.

 

Jeg vil gerne have at I lærer Domaine de Piaugier at kender og tilbyder derfor en

 

PIAUGIER INTROKASSE

 

3 fl. CDR Village Sablet 2007 (den tidligere annoncerede vin)

3fl. ’Tênêbi’ 2008 Sablet

3 fl.CDR Village ’Les Briguiêres’ 2007

3 fl. Gigondas 2008

Normalpris 1260 kr. Tilbudspris kr. 1160

 

Tilbuddet gælder i oktober, eller så længe lager haves. Bestil under aktuelle tilbud.

PS. Jeg har i anledning af disse nye vine, rigtig mange Cotes Du Rhone Village vine, som jo er karaktariseret ved at være produceret på specielt godkendte marker. Resultatet er, at man får rigtig gode vine, til særdeles fordelagtige priser. For at få bedre overblik over disse vine har jeg på hjemmesiden introduceret en ny kategori: Gigondas, Sablet og Seguret, hvor vinene står beskrevet

 

God fornøjelse og god oktober.

 

Johnny

 

JVS · Bøgevej 6 · Jørlunde · 3550 Slangerup · +45 4733 5641 · jvs@jvs-online.dk