JVS online
SENSOMMER NYHEDER

Kære vinvenner,


Sikke en efter-og sensommer vi alle er blevet begavet med. Lidt ærgerligt for alle jer der holdt ferie i juli, men jeg ser at mange tog udenlands. Jeg selv har nydt August i sommerhuset – og starten af september hvor det ud over at nyde det gode vejr, lykkedes mig at få en utrolig flot vinordre. Det hjalp sku da på humøret.

Sensommer nyheder er der nok af fra mine hoved producenter: 

 

DOMAINE DE LA JANASSE
Cotes Du Rhone Blanc 2015:

2015 er et fantom år – og jeg mærker det allerede ved denne første vin fra årgangen. Janasse’s hvide har altid haft fans og denne er den bedste i flere år. Det er ikke kun vinmanden der siger det; mine venner er enige. – Den koster 105 kr

.

CDR LE CHASTELET 2014:

Chastelet blev ikke produceret i 2013; Christophe og Isabelle var ikke tilfreds med kvaliteten. 2014 er fremragende; intet mindre. Le Chastelet er denne special cuvee som Christhophe producerer til lokalbefolkningen og kalder mini-chateauneuf. Den har samme druesammensætning som Chateauneufen - 80% Grenache, 10% Mourvedre og resten er en blanding af de andre neuf druer. Den hedder blot cotes du rhone fordi marken ligger på den anden side af motorvejen fra de godkendt neuf marker. Det er en unik Cotes Du Rhone. Den koster 120 kr – et fantastisk køb.


CDR Village 2014

Denne vin er som I nok allerede har opdaget legendarisk – ikke mindst 2014

Parker giver den 91 points og kalder den sensationel.

Vinen er med tiden blevet den vin mine kunder kalder ’udgangspunktet’ for alle sammenligninger med øvrige mulige vine til sortimentet. Den sættes altid til basis 100 og alle andre vurderes ud fra den. Ikke mange når over 100 til den pris – 159 kr.

 

Domaine du Piaugier

 Sablet Rosê 2015

Her er den 2. vin fra super årgangen 2015 – ny vin i mit sortiment:

Jeg har altid sagt at min Bandol Rosê fra Mas Therese er verdens bedste Rosê; - den får nu konkurrence fra Sophies formidable een drue Rosê produceret på Cinsault - nyd den i sensommeren til din avis - eller smæk en Rødspætte på grillen og nyd den til den - ren livskvalitet.

Den koster kun 115 kr.


Sablet Blanc 2014

Se nu for en fantom hvidvin Sophie disker op med. Vi kender allerede den elskede Viognier – i foråret annoncerede jeg så hendes almindelige Sablet Blanc – siden har den været min mest solgte hvidvin. Produceret på mange druer: Grenache Blanc, Viognier, Clairiette, Rousanne, Marsanne Barriques Lagret – er det en særdeles sofistikeret og fornem hvidvin – min egen favorit til prisen, som kun er 130 kr.

SENESTE I week-enden 17/18 September vandt denne formidable hvidvin prisen som den bedste fra Rhone området for 2. aar i træk. Sophie er en formidabel vinproducent.

Skynd jer, der er udsolgt hos Sophie og mit lager er begrænset

 

Sablet Viognier 2013

 

Konge hvidvinen er tilbage i ny årgang. Stadig selektivt håndplukket og

3 måneder i barriques, før flasket. Jeg synes stadig at min søde veninde Sophie har produceret en af verdens bedste hvidvine.  Mine top-kunder synes det også. Da Sophie besøgte mig i foråret præsenterede hun den for dem og der var der ingen grænser for begejstringen.

NYD DEN, mine kære venner. 190 kr – ja mange penge; men verdensklasse koster – og husk: Tiden går…og vi går med.


Fortsat god sensommer og god fornøjelse med vinene. Bestil ved at sende en mail eller ring.


Knus fra Vin pusher Johnny

 

 

 

 

{}{}
JVS · Bøgevej 6 · Jørlunde · 3550 Slangerup · +45 4733 5641 · jvs@jvs-online.dk